Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Дивеч с дюли и моркови

Дивеч с дюли и моркови

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • дивечово месо - 750 г
  • сланина - 100 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • керевиз - 1 глава, малка
  • дюли - 2 бр.
  • домати - 4 бр. пресни или пюре
  • лук - 4 глави
  • свинска мас - 50 г
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • дафинов лист - 5 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.

Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук, моркови и керевиз и задушавайте, докато омекнат.

Сложете месото при задушените зеленчуци, залейте с гореща вода, докато ги покрие и прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар.

Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода.

След около 1, 5 часа добавете целите обелени картофи, обелените и нарязани на парчета дюли, нарязаните домати, виното и солта и варете до готовност на дюлите.

Подходяща гарнитура за ястието е картофено пюре или туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: