Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Гъска с вкусен сос

Гъска с вкусен сос

MarianeMariane
Новак
6944
Гъска с вкусен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъска - 1 бр.
  • олио - 5 - 4 с.л.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • магданозени корени - 1 - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци.

Когато те омекнат, прибавяме брашното и запържваме до златисто. Оцветяваме запръжката с червен пипер и разреждаме с 3-4 ч.ч. гореща вода.

Оставяме соса да кипне, прибавяме гъшето месо варим на тих огън до готовност.

Вадим с цеска месото, претриваме соса през цедка, след което връщаме месото обратно. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: