Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Икономична супа от дреболиите на гъска

Икономична супа от дреболиите на гъска

MarianeMariane
Новак
6944422
Икономична супа от дреболиите на гъска
06/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • дреболии - от 1 гъска
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 2 с.л.
  • магданоз
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато имаме гъска, винаги можем да приготвим много вкусна чорба от нейните дреболийки. Взимат се шията, воденичката, сърцето, дробовете, крилата и краката.

Измиват се продуктите, заливат се със студена вода и се варят, заедно с черния пипер и малко сол.

Когато омекнат, намаляваме огъня и оставяме да поуврят, след което добавяме ориза.

Варим супата до готовност, изваждаме и внимателно обезкостяваме шийката, крилата и краката на гъската.

Сваляме супата от котлона, затройваме с яйцата, разбити с малко оцет. Поръсваме със свеж магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме супата гореща.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: