Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Икономична супа от дреболиите на гъска

Икономична супа от дреболиите на гъска

MarianeMariane
Новак
6944
Икономична супа от дреболиите на гъска
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • дреболии - от 1 гъска
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • ориз - 2 с.л.
  • магданоз
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато имаме гъска, винаги можем да приготвим много вкусна чорба от нейните дреболийки. Взимат се шията, воденичката, сърцето, дробовете, крилата и краката.

Измиват се продуктите, заливат се със студена вода и се варят, заедно с черния пипер и малко сол.

Когато омекнат, намаляваме огъня и оставяме да поуврят, след което добавяме ориза.

Варим супата до готовност, изваждаме и внимателно обезкостяваме шийката, крилата и краката на гъската.

Сваляме супата от котлона, затройваме с яйцата, разбити с малко оцет. Поръсваме със свеж магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме супата гореща.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: