Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Чорба от дреболиите на мисирка

Чорба от дреболиите на мисирка

MarianeMariane
Новак
6944441
22/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • дреболии - 1 комплект от мисирка + крилете, краката, главата и шията
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете дреболиите на мисирката, прибавете крилата, краката, главата и шията на птицата, залейте със 7-8 ч.ч. вода и варете до пълното им омекване.

Когато месото се свари, отделете го и го обезкостете, а в чорбата добавете ориза.

Варете до готовност на ориза, върнете вътре месото и залейте с препърженото за кратко масло.

Като свалите чорбата от котлона, застройте с яйцата, разбити в киселото мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: