Чорба от киселец

MarianeMariane
Новак
6944444
22/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киселец - 3 шепи изчистен
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и запържваме до омекване ситно нарязания пресен лук. Когато омекне, добавяме брашното и червения пипер, а след 1-2 минути и ситно нарязания киселец.

Заливаме продуктите с 6-7 ч.ч. подсолена гореща вода и кипваме. Когато заври супата, слагаме ориза и оставяме да се готви на тих огън до увирането на ориза.

Сваляме супата от огъня и я застройваме с яйце и кисело мляко.

Преди поднасяне поръсваме със свеж магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: