Сос Арабиата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k322
Сос Арабиата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
25/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поднесете сос Арабиата с различни видове паста за една разкошна чиния"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • червено вино - 1/2 к.ч.
  • захар - 1 чл.
  • люти чушки - 1 бр.
  • доматена пюре - 2 с.л.
  • домати - 2 ч.ч
  • босилек - пресен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/ 2 к.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка се загрява зехтина и в него се запържват нарязаните на дребно лук и скилидки чесън.

Към тях се добавят червеното вино, захарта, нарязаната люта чушка, доматеното пюре, нарязаните на дребно домати, пресен босилек и лимонов сок.

Щом полученото сосче заври, температурата на котлона се намалява и се оставя да къкри около 15 минути, или докато се сгъсти.

Когато е готов, сосът с домати се овкусява със смлян черен пипер и поръсва с накълцан магданоз.

Сос Арабиата ползваме за овкусяване на различни рецепти с паста.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: