Сос с ягорида

MarianeMariane
Новак
6944
Сос с ягорида
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.

Необходими продукти

  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 бучка
  • ягорида - 250 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате маслото и запържвате брашното до златисто.

Прибавяте водата и при непрекъснато бъркане слагате пресованата и прецедена ягорида, солта, черния пипер и захарта.

Оставяте соса да се вари за 20 минути на тих огън.

Отлично допълнение към печени меса.

Ягорида - за онези, които не знаят, това е още неузряло кисело грозде :)

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: