Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Чеснов сос Айоли

Чеснов сос Айоли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Чеснов сос Айоли
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Общо
4 мин.
Порции
2
"Апетитен чеснов сос Айоли, който е перфектна добавка към всяко основно"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте зехтина във висок съд, чукнете вътре яйцето, изстискайте лимоновия сок и добавете предварително нарязания на едро чесън.

Посолете сместа и включете пасатора, така че плътно да опира в дъното на съда.

Включете го и пасирайте на максимална скорост до побеляване на сместа.

Раздвижете го леко и бавно и започнете да го издигате нагоре, за да побелее целият сос за месо.

Съхранявайте го в хладилник.

Поднесете го с различни месни ястия.

Чесновият сос Айоли е много приятен на вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: