Edin.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Дресинг за печени зеленчуци

Дресинг за печени зеленчуци

Дресинг за печени зеленчуци
Снимка: Мария Божилова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Това е тайната за най-вкусните печени зеленчуци, чийто аромат ще усетите от километри"

Необходими продукти

  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 1 глава (млечен)
  • олио - 1 ч.ч.
  • балсамов оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дресингът е специален, тъй като се използва преди печене на зеленчуците и след като са изпечени се поръсват зеленчуците или се заливат.

Също така е подходящ за всякакъв вид зеленчуци, така и за различен вид печене - на фурна, грил или скара.

Магданозът и копърът се измиват много добре и се нарязват на ситно. Слагат се в съд и се заливат с балсамовия оцет. Разбърква се много добре. Прибавя се захарта и солта.

Разбърква се.

Последно се прибавя олио, за да може захарта и солта да се разтопят.

Чесънът се почиства и нарязва на едро. Прибавя се в сместа.

Суровите зеленчуци се заливат с дресинга за 1 час преди печене.

Дресингът за печени зеленчуци е чуден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: