Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинска плешка със зеленчуци в гювеч

Свинска плешка със зеленчуци в гювеч

ЛюсиЛюси
Новак
147
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
8
"Много червено вино ще се лее с това вкусно ястие със свинско и зеленчуци в гювеч"

Необходими продукти

  • чушки - 2 червени + 1 зелена
  • свинска плешка - 1. 5 кг (може и ребърца да сложите)
  • чесън - 1/2 глава
  • лук - 7 големи глави
  • гъби - 250 грама
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • подправки - по избор
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на средни кубчета свинската плешка, лука нарежете на едро, а лука на шайби. Чесъна нарежете на филийки.

Загрейте олио в голяма тиган и запържете свинското. Овкусете със сол, пипер и подправки по избор. Прехвърлете месото в гювеча и добавете към него гъбите, чесъна, лука и чушките.

В тигана, в който пържихте месото, сипете водата и виното. Поръсете със сол и пипер и когато течността заври, засечете 5 минути. След това сипете в гювеча и похлупете.

Печете около 200 минути на 180 градуса. Накрая може да махнете капака, за да се получи апетитен загар.

По желание може да добавите картофи или други зеленчуци към месото.

Свинската плешка със зеленчуци в гювеч е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: