Начин на приготвяне
Нарежете на средни кубчета свинската плешка, лука нарежете на едро, а лука на шайби. Чесъна нарежете на филийки.
Загрейте олио в голяма тиган и запържете свинското. Овкусете със сол, пипер и подправки по избор. Прехвърлете месото в гювеча и добавете към него гъбите, чесъна, лука и чушките.
В тигана, в който пържихте месото, сипете водата и виното. Поръсете със сол и пипер и когато течността заври, засечете 5 минути. След това сипете в гювеча и похлупете.
Печете около 200 минути на 180 градуса. Накрая може да махнете капака, за да се получи апетитен загар.
По желание може да добавите картофи или други зеленчуци към месото.
Свинската плешка със зеленчуци в гювеч е много вкусна.