Начин на приготвяне
Сипете мазнина и я сгорещете. Запържете свинските вратни пържоли от двете страни. Поръсете с черен пипер и сол.
Наредете ги на дъното на гювеч. Върху тях сипете нарязаните гъби, моркови, лук. Поръсете с черен пипер и сол.
Пак наредете пържоли. Добавете другата половина от зеленчуците и целите печени камби. Пак овкусете.
Смесете мазнината от пърженото свинско, смесена с бялото вино и полейте с нея месото в гювеча.
Сложете в студена фурна и печете свинските пържоли със зеленчуци в гювеч за 30 мин. на 220 градуса. После намалете на 180 градуса за още час.
Махнете капака, щом месото е готово. Поръсете кашкавал и върнете във фурната да се разтопи.