Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Свински пържоли със зеленчуци в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Свински пържолки обичаме най-много със зеленчуци - ето така приготвени"

Необходими продукти

  • камби - 6 бр. печени
  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • кашкавал
  • лук - 1 глава
  • печурки - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете мазнина и я сгорещете. Запържете свинските вратни пържоли от двете страни. Поръсете с черен пипер и сол.

Наредете ги на дъното на гювеч. Върху тях сипете нарязаните гъби, моркови, лук. Поръсете с черен пипер и сол.

Пак наредете пържоли. Добавете другата половина от зеленчуците и целите печени камби. Пак овкусете.

Смесете мазнината от пърженото свинско, смесена с бялото вино и полейте с нея месото в гювеча.

Сложете в студена фурна и печете свинските пържоли със зеленчуци в гювеч за 30 мин. на 220 градуса. После намалете на 180 градуса за още час.

Махнете капака, щом месото е готово. Поръсете кашкавал и върнете във фурната да се разтопи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: