Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли по ловджийски на фурна

Свински пържоли по ловджийски на фурна

Свински пържоли по ловджийски на фурна
Снимка: Кристиан Александров
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Колко хубаво би било тези пържолки по ловджийки сега да ни чакат готови на трапезата"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 2 бр. вратни без кост
  • бекон - 100 г пушен
  • кисели краставички - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. белени на кубчета от консерва
  • черен пипер - 1/2ч.л. - млян
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в 1 с.л. олио за 1 минута.

Нарязваме бекона и киселите краставички на малки кубчета и ги сипваме при лука.

Разбъркваме и продължаваме да пържим още 2-3 минути.

Поръсваме с малко черен пипер, добавяме червения пипер, наливаме виното, а веднага след това - и доматите.

Добавяме захарта, солта и чубрицата. Прехвърляме в тавичка.

Загряваме останалото олио в тиган. Овкусяваме вратните пържоли с малко черен пипер и ги запържваме в загрятото олио за по 1-2 минути от двете страни .

Поставяме пържолите върху соса в тавичката.

Печем на 200 градуса 20 минути.

Разпределяме соса в две чинии, а отгоре поставяме по една пържола.

Сервираме нашите пържоли по ловджийски на фурна веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: