Edin.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Манатарки по ловджийски

Манатарки по ловджийски

Манатарки по ловджийски
Снимка: Росица Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Едно ароматно предястие, на което да се насладите с удоволствие в компанията на чаша вино."

Необходими продукти

  • манатарки - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • копър - пресен
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките за ястието се почистват и нарязват на дребно. В случая са ползвани замразени гъби, които първо се размразяват, но може да ползвате и пресни.

В тиган задушаваме манатарките в олиото за десетина минути, докато водата, която отделят, се изпари, и гъбите останат само на мазнина.

После прибавяме маслото и скълцан чесън. Поръсваме на вкус със сол и пипер.

Готвим гъбите в масло, докато придобият апетитен златист цвят.

Преди поднасяме поръсваме гъбите със скълцан копър.

Манатарки по ловджийски сервираме с любимо вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: