Edin.bg»Избрани Колекции»Яхния по Ловджийски

Разпределяме соса в две чинии, а отгоре поставяме по една пържола.
Сервираме нашите пържоли по ловджийски на фурна веднага....

Сварете в зеленчуковия бульон за 10 – 15 мин. кисело зеле с дафиновия лист, мащерката и хряна.
Отделно сварете ориза и го овкусете със сока от...

Почистваме копривата и я варим в малко подсолена вода, заедно с магданоза и нарязаните на дребно глави лук. Когато копривата поомекне, я джуркаме...

По желание може накрая да поръсите постната картофена яхния по селски със скълцан пресен магданоз....

Постната нахутена яхния по индийски е богата на аромати и е много вкусна....

Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз, посоляваме на вкус и оставяме да се готви яхнията на тих огън до готовност....

Яхнията се оставя да се готви на тих огън около 90 минути. Когато сосът изври наполовина и месото омекне - е готова....

Така забърканата зеленчукова яхния се оставя да се вари на тих огън за около 1 час. Може да се сервира топла или студена....

Оставяме яхнията да се задушава на тих огън до извиране на водата. Сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
51
47
31
20
10
Дай твоята оценка: