Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от гъби по селски

Яхния от гъби по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Яхния от гъби по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вие избирате топла или студена предпочитате тази гъбена яхнийка по селски"

Необходими продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • гъби - 350 г печурки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук. Когато лукът е готов, добавяме брашното и запържваме до златисто.

Поръсваме с червен пипер и слагаме нарязаните на филийки гъби, които за кратко сме попарили във вряла вода.

Разреждаме с малко гореща вода и наливаме доматения сок. Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз, посоляваме на вкус и оставяме да се готви яхнията на тих огън до готовност.

Вкусна е както топла, така и студена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: