Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от гъби по селски

Яхния от гъби по селски

MarianeMariane
Новак
6944440
Яхния от гъби по селски
19/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вие избирате топла или студена предпочитате тази гъбена яхнийка по селски"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • гъби - 350 г печурки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук. Когато лукът е готов, добавяме брашното и запържваме до златисто.

Поръсваме с червен пипер и слагаме нарязаните на филийки гъби, които за кратко сме попарили във вряла вода.

Разреждаме с малко гореща вода и наливаме доматения сок. Поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз, посоляваме на вкус и оставяме да се готви яхнията на тих огън до готовност.

Вкусна е както топла, така и студена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: