Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински дроб с гъби по селски

Свински дроб с гъби по селски

Свински дроб с гъби по селски
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Чудно мезенце е този свински дроб с гъбки по селски"

Необходими продукти

  • свински дроб - 400 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 3 - 4 глава
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • гъби - 200 грама
  • домати - 3 - 4 броя
  • чушки - 2 броя (печени)
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета свинския дроб. Залейте го с прясно мляко и оставете да се кисне за час.

Измийте дроба, отцедете добре и оваляйте всяко кубче в брашно.

Изпържете дроба в загрято олио за кратко.

Извадете и в същата мазнина задушете лука и чесъна. Щом омекнат, прибавете чушките и нарязаните гъби.

Гответе няколко минутки и овкусете с подправките. Гответе мезето до омекване на зеленчуците.

Сервирайте мезето топло, като го поръсите със зелен лук или магданоз.

Свинският дроб с гъби по селски е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: