Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Свински черен дроб на фурна по селски

Свински черен дроб на фурна по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Свински черен дроб на фурна по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да приготвиш вкусен черен дроб е изкуство, което на село са овладели до съвършенство"

Необходими продукти

  • черен дроб - 500 г свински
  • брашно - 1/2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сланина - 100 г осолена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе дроба в машинката за смилане на месо и го разбъркваме с яйцата, брашното и нарязана на дребно сланина.

Овкусяваме сместа със сол и черен пипер, изсипваме в предварително намазнена тава и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна.

Поднасяме ястието с туршия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: