Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Селска супа от телешки черен дроб

Селска супа от телешки черен дроб

MarianeMariane
Новак
6944504
Селска супа от телешки черен дроб
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Признайте си, не сте опитвали досега толкова вкусна дроб - чорба"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 250 г черен
  • бульон - 1 л телешки или друг месен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданозен корен - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • целина - 1/4 малка глава
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме черния дроб в малко подсолена вода, в която сме сложили и ситно нарязаните зеленчуци. Когато е сварен, го изваждаме и го скълцваме на много ситно или го минаваме през машинката за месо.

Бульонът от варенето се прецежда и се съединява с месния бульон.

Дробът се запържва за кратко в 1 лъжица масло. Когато се запържи, се поръсва с 1 ч.л. брашно и се разрежда с бульона. Добавяме в тенджерата със супата ситно нарязания магданоз, оставяме супата да ври 10 минути на тих огън и сваляме от котлона.

По желание застройваме с 1-2 разбити яйца, овкусяваме с черен пипер и лимонов сок и поднасяме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: