Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от телешки черен дроб и каймак

Пастет от телешки черен дроб и каймак

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Брускети или препечени филийки - няма значение. Този пастет от телешки черен дроб е вкусен с всичко"

Необходими продукти

  • черен дроб - 800 г телешки
  • вино - 100 мл Мадейра
  • черен пипер
  • каймак - 800 г бит
  • желатин - 10 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровият телешки дроб се нарязва на парчета и се пържи до готовност в маслото. Когато се охлади, се смила на машината за месо 3-4 пъти се минава през нея.

Към получената смес се прибавя черния пипер, сол на вкуси, виното и каймакът. Продуктите се разбъркват добре, добавя се желатинът, накиснат в студена вода и разтопен на водна смес.

Объркват се наново и получената смес се поставя в подходяща форма. Прибира се в хладилник, за да стегне.

Пастетът се поднася охладен, в компанията на свежи сезонни зеленчуци или към препечени филийки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: