Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от телешки черен дроб и сланина

Пастет от телешки черен дроб и сланина

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето как да направим домашен пастет от телешки черен дроб и сланина"

Необходими продукти

  • телешки дроб - 400 г черен
  • сланина - 200 г
  • корени за супа - 1/2 пакетче
  • лук - 1 глава
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбираме дроб от младо животно и го почистваме много добре от жилите. Нарязваме телешкия черен дроб на дребно, добавяме 200 г ситно нарязана сланина, корените за супа и наситнената глава лук.

Продуктите се заливат с 1/2 ч.ч. вода и се оставят на тих огън да ври.

Когато омекне дроба - добавяме дафиновите листа и варим още десетина минути.

Сваляме от котлона, при нужда отцеждаме и пресоваме напълно омекналите продукти. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да се охлади.

Пастетът поднасяме студен, намазан на хлебчета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: