Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Телешки черен дроб с препечени филийки

Телешки черен дроб с препечени филийки

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки черен дроб с препечени филийки
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Супер предястие за отбрани гости и да не забравите да поднесете с вино, то е задължително"

Необходими продукти

  • черен дроб - 1 кг телешки
  • лук - 3 глави
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен хляб - 5 - 6 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкия дроб, по желание може да го накиснем за 30 минути в прясно мляко, след което го нарязваме на филийки с дебелина 1 см.

Загряваме малко олио и запържваме в него черния дроб, като внимаваме да не го препържим. Вадим го и след това го посоляваме.

Лука нарязваме на дребно и запържваме до омекване в мазнината, в която сме пържили дроба.

Препичаме филийките черен хляб, върху всяка от тях слагаме по парче черен дроб и по 1 лъжичка от лука. Поднасяме веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: