Телешки дроб пане

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"От нас точната рецепта за най-крехкият телешки дроб пане, а от вас - биричка"

Необходими продукти

  • телешки дроб - 700 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е любимото мезе за бира и вино вкъщи, приготвя се много лесно, ако спазвате точно рецептата.

Телешкият дроб се почиства внимателно от ципи и жили и се нарязва на тънки филийки. Ако разполагате с време, може да накиснете черния дроб в прясно мляко, но яко бързате, това не е фатално.

Филийките черен дроб се потапят последователно в брашно, разбити яйца и отново в брашно или галета.

Пържат се в сгорещена мазнина, като внимаваме да не го препържим. Посоляваме панираният телешки дроб и поднаняме със свежа салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: