Начин на приготвяне
Задушаваме телешкия дроб в маслото, заедно с гъбите, нарязани на парченца, без да добавяме никаква сол.
Когато дробът побелее от всички страни, го изваждаме и смиламе в машината за месо, а гъбите накълцваме с ножа върху дъската.
Смленият дроб и гъбите връщаме обратно в тенджерата с масло. Към тях прибавяме яйцата и жълтъците, както и 4 с.л. кисело мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме много добре.
Изсипваме сместа в продълговата предварително намазнена форма, слагаме капак и поставяме във фурната на ниска температура да се пече на водна баня за не повече от 25-30 минути.
Още топлото консоме обръщаме в подходяща чиния за поднасяне. Чудесна гарнитура към него би бил паниран карфиол.