Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Консоме от телешки дроб

Консоме от телешки дроб

MarianeMariane
Новак
6944
Консоме от телешки дроб
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За специалните моменти, в които искаме да блеснем с нещо наистина изискано - Консоме от телешки дроб"

Необходими продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • гъби - 7 - 8 бр. печурки
  • яйца - 2 бр. + 2 жълтъка
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме телешкия дроб в маслото, заедно с гъбите, нарязани на парченца, без да добавяме никаква сол.

Когато дробът побелее от всички страни, го изваждаме и смиламе в машината за месо, а гъбите накълцваме с ножа върху дъската.

Смленият дроб и гъбите връщаме обратно в тенджерата с масло. Към тях прибавяме яйцата и жълтъците, както и 4 с.л. кисело мляко. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме много добре.

Изсипваме сместа в продълговата предварително намазнена форма, слагаме капак и поставяме във фурната на ниска температура да се пече на водна баня за не повече от 25-30 минути.

Още топлото консоме обръщаме в подходяща чиния за поднасяне. Чудесна гарнитура към него би бил паниран карфиол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: