Edin.bg»Избрани Колекции»Телешки Пържоли от шол


Начукваме много леко телешките пържоли и ги овкусяваме със сол и черен пипер....

Нарежете телешкото месо на тънки телешки пържоли, максимум половин пръст дебелина....

Нарежете месото напречно на мускулните влакна на 4 пържоли, дебели по 1, 5 см, които оставете да престоят 24 часа на хладно, за да стане месото по-крехко...

Начукваме телешките пържоли с дървено чукче, овкусяваме ги със сол и ги запържваме в загрято масло от двете страни....

Смесвате телешкото месо със ситно нарязаната глава лук, добавяте подправките и ситно нарязания магданоз. Прибавяте към сместа и ориза, който предварително...

Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване....

Когато водата заври, се пускат телешките кюфтенца.
Оставяме ястието да къкри на тих огън до пълната му готовност....

Разреждаме запръжката с 1 1/2 ч.ч. телешки бульон или гореща вода, слагаме месото и гъбите, които предварително сме задушили с малко масло....
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: