Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета яхния

Телешки кюфтета яхния

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"От телешките кюфтенца по-вкусни няма - особено ако са на яхнийка"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г мляно
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 500 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • сол
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • лимони - 1/2 сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно и се смесва с телешката кайма. Добавя се сол на вкус и с намазнени ръце се оформят малки кюфтенца, които се овалват в брашно.

Лукът се нарязва на филийки, залива се с 1 ч.ч. вода и се вари, а когато водата изври - се добавя олиото и се запържва за кратко. Поръсва се червеният пипер, добавя се доматената салца и се наливат 2 ч.ч. вода.

Когато водата заври, се пускат телешките кюфтенца.

Оставяме ястието да къкри на тих огън до пълната му готовност. Преди сваляне от огъня може да добавите към него още малко ситно нарязан магданоз.

Яхнията се застройва с двете яйца, разбити с лимоновия сок или с 3-4 лъжици кисело мляко. Поднася се топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: