Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете нарязания на много ситно лук, яйцата и подправките и разбъркайте.
Прибавете галетата и омесете всичко добре. С влажни ръце оформете телешки кюфтета, оваляйте ги в галета и приберете в хладилника.
Измийте лещата, сварете я за 10-15 минути, охладете, отцедете и прехвърлете в блендер.
Прибавете каперсите, нарязаните зелени маслини и чесън към лещата и пасирайте.
Добавете останалите съставки, пасирайте до получаването на хомогенна смес и приберете в хладилкика дипа от леща.
Загрейте олио, изпържете всички кюфтета от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия да се отцедят.
Сервирайте телешките кюфтета с дип от червена леща и сочна зелена салатка.