Начин на приготвяне
Сложете телешката кайма в дълбок съд и добавете лука - настърган на ренде или нарязан на много ситно. Прибавят се също филиите хляб, накиснати във вода и отцедени, яйцата, мазнината, сол и подправки на вкус. Към тях слагаме също ситно нарязания магданоз и 1-2 кафени чаши вода.
Продуктите се омесват много добре, телешката кайма се порива с фолио и се оставя за 30 минути - 1 час на хладно място да почине.
С навлажнени ръце омесваме кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в умерено загрято олио до готовност. Важно е по време на пърженето на обръщаме кюфтетата внимателно, без да ги набождаме, за да не им изтече сока.
Поднасяме пържените телешки кюфтета с гарнитура по избор.