Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Класически телешки кюфтета

Класически телешки кюфтета

MarianeMariane
Новак
6944
Класически телешки кюфтета
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес вечерята е от класически телешки кюфтета, поднесени с вкусна гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • телешко месо - 750 г мляно
  • лук - 2 - 3 глави
  • хляб - 2 - 3 филии стар
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 1 к.ч.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешката кайма в дълбок съд и добавете лука - настърган на ренде или нарязан на много ситно. Прибавят се също филиите хляб, накиснати във вода и отцедени, яйцата, мазнината, сол и подправки на вкус. Към тях слагаме също ситно нарязания магданоз и 1-2 кафени чаши вода.

Продуктите се омесват много добре, телешката кайма се порива с фолио и се оставя за 30 минути - 1 час на хладно място да почине.

С навлажнени ръце омесваме кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в умерено загрято олио до готовност. Важно е по време на пърженето на обръщаме кюфтетата внимателно, без да ги набождаме, за да не им изтече сока.

Поднасяме пържените телешки кюфтета с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: