Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Червена леща с тиквички и моркови

Червена леща с тиквички и моркови

Червена леща с тиквички и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусна яхнийка с тиквички и моркови"

Необходими продукти

  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • червена леща - 1/2 ч.ч. или малко повече
  • тиквички - 1 средно голяма
  • вода - 500 мл
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън, лука, морковите и тиквичката (на ленти, обелена).

Задушете зеленчуците в олио и малко вода. Овкусете с подправки.

Добавете доматеното пюре, червен пипер. Сипете гореща вода и добавете червената леща.

Гответе до сваряване на лещата.

Ще видите как яхнията от леща се сгъстява. Ако има нужда, доовкусете.

Поднесете червената леща с тиквички и моркови, поръсена с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна вечеря!
24.10.2022 19:00