Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Леща яхния с моркови и маслини

Леща яхния с моркови и маслини

Леща яхния с моркови и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази яхнийка от леща"

Необходими продукти

  • моркови - 1 брой
  • черни маслини - 10 броя
  • домати - 1 броя
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз
  • червен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в тенджера и задушете наситнените чесън, лук и морков. Щом омекнат, добавете измитата леща и сипете литър топла вода.

Когато течността кипне поръсете с подправките - риган, червен пипер и сол. Прибавете наситнения домат и варете до готовност.

В края на готвенето добавете нарязаните маслини. Варете още 3-4 минути яхнията и свалете от огъня.

Поръсете с магданоз и сервирайте топла.

Леща яхнията с моркови и маслини е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: