Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Леща Яхния с Кренвирш

Леща Яхния с Кренвирш

Леща Яхния с Кренвирш
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Кренвиршите страхотно допълват вкуса на яхнията с леща"

Необходими продукти

  • леща - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • кренвирши - 5 - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Поставя се в тенджера и се залива с вода. Засича се кога започва да ври и се оставя да къкри 20 минути, или до полуготовност (времето може да варира при различните видове).

След това се премива със студена вода в цедка.

В дълбок тиган или друга тенджера задушете нарязаните лук и чесън в малко олио. Добавете лещата и нарязаните на дребно домати и моркови.

Разбъркайте и налейте 400 мл вода и оставете ястието да покъкри така на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре. Не забравяйте да разбърквате от време на време.

Към края размийте брашното с малко бульон от лещата и го прибавете в гозбата, след което разбъркайте. Добавете и нарязани на колелца кренвирши /или ги оставете цели/. Овкусете с черния пипер и солта и след 5-6 минути отстранете от котлона.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: