Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Леща с наденица яхния

Леща с наденица яхния

ИвелинаИвелина
Новак
4171
Леща с наденица яхния
Снимка: Ивелина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добавяме и наденица към леща яхнията, за да бъде още по-засищаща и вкусна"

Необходими продукти

  • леща - 400 грама от консерва
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 малка глава
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 стръка
  • лук - 2 стръка пресен
  • доматен сок - 200 мл
  • лютеница - 1 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 щипка сух
  • брашно - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
  • наденица - 2
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечете наденицата на скара.

Нарежете на кубчета лука, запържете го.

Сложете да варите в зеленчуковия бульон ситно нарязаните картофи и чушка. В подходяща тава сипете лещата, добавете лука и сварените с бульона зеленчуци.

В тиган направете запръжка с олио, доматен сок, лютеница и червен пипер. Малко по малко я добавете в тавата, като разбърквате.

Овкусете с подправките и запечете до готовност. Щом лещата на фурна е готова, отгоре разпределете наденицата.

Поръсете яхнията с пресен магданоз и пресен лук, сервирайте.

Лещата с наденица яхния е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: