Начин на приготвяне
Наситнете лука и го запържете в загрята в дълбока тенджера мазнина.
Добавете към него наситнените морков и картоф, разбъркайте и сипете доматената паста, червената леща и пасирания чесън.
Ако не използвате доматена паста, а пюре, малко трябва да промените реда. Първо добавете чесъна, а след това лещата.
След кратко запържване добавете и червения пипер, а едва тогава сипете пюрето.
Разредете с топла вода и гответе супата от леща до готовност.
Пасирайте супата и я върнете на огъня.
Овкусете с черен пипер, сол и суха мента. След няколко минути свалете от котлона.
В отделен тиган запържете за кратко червения пипер и полейте с него кремсупата.
Кремсупата от червена леща и доматена паста е готова.