Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква и топено сирене

Кремсупа от тиква и топено сирене

Кремсупа от тиква и топено сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Кремсупа, която ще ви зареди с енергия в студените зимни дни"

Необходими продукти

  • тиква - 100 грама
  • картофи - 1 брой
  • тиквички - 1/2 брой
  • моркови - 1/2 брой
  • лук - 1/2 глава
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 бучка
  • сметана
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, моркова, лука, тиквичката и картофа.

Нарежете зеленчуците на парчета и ги прехвърлете в тенджера. Сипете вода, която да ги покрие. Посолете и варете на умерен огън до омекването на зеленчуците.

Свалете от котлона и добавете топеното сирене и маслото, овкусете с индийското орехче.

Пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Сипете в чинии и декорирайте тиквената супа с малко сметана и черен пипер.

Поднесете кремсупата още топла.

Кремсупата от тиква и топено сирене е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: