Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от тиква и картофи

Кремсупа от тиква и картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
486917k
Кремсупа от тиква и картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте кремсупа от тиква и картофи с хрупкави домашни крутони. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • картофи - 400 г
  • тиква - 300 г
  • лук - 160 г
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 5 стръка
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 25 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 700 мл
  • крутони - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, тиквата и лука. Нарежете ги на кубчета горе-долу като за мусака.

Почистете и нарежете на дребно чесъна и стръка целина. Клонките магданоз просто срежете на две- три.

Сложете всичко в тенджерка, залейте със около 700 мл вода и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и лъжица две доматено пюре за вкус и лека киселинност.

Варете под капак в продължение на 30-35 минути.

Сложете маслото в кремсупата от тиква и пасирайте до гладък крем.

Ако водата ви дойде малко, може да сипете допълнително.

Сервирайте кремсупа от тиква и картофи с хрупкави домашни крутони.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: