Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч с картофи и тиква

Постен гювеч с картофи и тиква

Постен гювеч с картофи и тиква
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Много вкусен зеленчуков гювеч"

Необходими продукти

  • картофи - 5 средни
  • лук - 1 глава
  • тиква - 1 резен
  • карфиол - 5 розички
  • моркови - 1 брой
  • олио - 3 с.л.
  • целина - 3 стръка (листа)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едро.

Нарежете моркова, а лука наситнете. Тиквата също нарежете на по-едри кубчета.

Сипете олио в тенджера и го загрейте. Задушете нарязаните зеленчуци (без тиквата). Щом поомекнат, сипете доматеното пюре и вода, която да покрие продуктите.

Овкусете с двата вида пипер, нарязаните листа целина, ригана и сол на вкус. Варете на умерен огън.

Когато картофите са почти готови, добавете розичките карфиол и тиквата. Гответе още около 10 минути и свалете гювеча от огъня.

Постният гювеч с картофи и тиква е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: