Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Веган гювеч с картофи

Веган гювеч с картофи

Веган гювеч с картофи
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Всички ще искат и втора порция от този веган гювеч"

Необходими продукти

  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 6 бр. червени
  • чушки - 1/2 буркан печени, червени
  • лапад - 4 нарязан
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. равна
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • вода
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите, картофите и лука. Измийте и наситнете лапада.

Обелете печените чушки и нарежете на ленти. Смесете зеленчуците в тавата, овкусете с подправки, добавете шарлана, сипете вода над средата на зеленчуците.

Печете зеленчуковия гювеч за 40 мин. на 250 градуса. Разбъркайте няколко пъти.

Разпределете след като е готов гювечът с картофи.

Поднесете веган гювеча с картофи и се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: