Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Гювеч с ребра, картофи и моркови

Гювеч с ребра, картофи и моркови

Гювеч с ребра, картофи и моркови
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 3 - 4 броя
  • целина - 2 стръка
  • агнешки ребра - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • лук - 2 броя
  • чесън - 1 глава
  • бяло вино - 200 мл
  • черен пипер
  • масло - 70 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки парчета агнешките ребра.

Зеленчуците почистете и нарежете на по-едро.

На дъното на гювеч сложете масло и наредете ребрата. Отгоре сипете зеленчуците, стръковете целина и обелените чеснови скилидки.

Поръсете с черен пипер и сол, налейте чаша топла вода и бялото вино. Разбъркайте леко и сложете капака.

Поставете гювеча в студена фурна, включете на 200 градуса. Печете до готовност - около 2 часа.

Гювечът с ребра, картофи и моркови е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: