Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Зимен гювеч с овче месо

Зимен гювеч с овче месо

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Посрещнете зимата с чудна рецепта за зимен гювеч с овче месо"

Необходими продукти

  • овче месо - 1 кг тлъсто
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 4 - 5 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • гювеч - 1 буркан готов
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • вино - 500 мл
  • яйца - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета и го запържваме за кратко в олиото. Добавяме нарязания на филийки лук, запържваме и него и овкусяваме със сол и черен пипер. Наливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване на виното и полусварйване на месото.

Прибавяме картофите, нарязани на едро, готвим още 10 минути и добавяме консервирания гювеч и ситно нарязания магзданоз.

Разбъркваме и прехвърляме ястието в глинен гювеч. Печем на 180 градуса до готовност, след което заливаме с разбитите яйца и отново запичаме за кратко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: