Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Зимен гювеч със свинско

Зимен гювеч със свинско

Зимен гювеч със свинско
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"От всичко по много има в този зимен гювеч"

Необходими продукти

  • гювеч - 1 консерва (около 800 грама)
  • свинско месо - 400 грама
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 грама
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета свинското месо, след което го запържете в загрято олио.

Прибавете нарязания лук, а след още 2-3 минути готвене сипете измития ориз. Разбъркайте и гответе до лека промяна в цвета на зрънцата.

Сипете гювеча и овкусете с подправки по ваш избор.

Налейте вода и гответе до омекване на продуктите.

Прехвърлете продуктите в тава и ги поръсете с настъргания кашкавал. Може да запечете за кратко или да поднесете веднага.

Зимният гювеч със свинско е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: