Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско и картофи

Гювеч със свинско и картофи

Гювеч със свинско и картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Винаги сме обичали гювеч със свинско и картофки и винаги ще продължаваме да го обичаме"

Необходими продукти

  • картофи - 600 г
  • свинско месо - 600 г
  • риган - 2 стръка пресен
  • праз - 2 стръка
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки, почистете и нарежете лука на филийки. Запържете свинските хапки с лук на тиган, посолете и сложете в гювеч.

Обелете и нарежете картофите. Добавете ги в гювеча заедно с накълцаните чесън и чушка. Разбъркайте свинското с картофи.

Добавете сол, червен пипер, царевично брашно и налейте 200 мл вода. Поставете ригана и лютата чушка отгоре.

Сложете свинското в гювеч в студена фурна и печете за 20 мин. на 220, а после намалете на 170 градуса.

Малко преди да е готово, махнете капака, за да може гювечът със свинско и картофи да се запече хубаво.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: