Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гювеч с картофи в тава

Свински гювеч с картофи в тава

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свински гювеч с картофи в тава
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотен свински гювеч с картофи, приготвен в тава - вкусотийка и половина"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • грах - 400 грама (замразен)
  • свинско месо - 700 грама
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 броя
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 (суха)
  • черен пипер - на зърна
  • чесън - 1 глава
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското и го запържете в загрятото олио. На няколко пъти сипете и малко топла вода, за да омекне по-добре месото.

Започнете да добавяте последователно наситнения лук, моркови и кубчета картофи, като времето за пържене преди всеки продукт е 3-4 минути.

Сипете брашното и след кратко пържене поръсете с червения пипер. Добавете граха и разбъркайте.

Налейте топла вода и овкусете със сол, черен пипер и зеленчуковата подправка.

По измитата глава чесън направете разрези с остър нож и поставете цяла в гювеча, прибавете и сушената люта чушка.

Печете гювеча в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Свинският гювеч с картофи в тава е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: