Начин на приготвяне
Нарежете свинското и го запържете в загрятото олио. На няколко пъти сипете и малко топла вода, за да омекне по-добре месото.
Започнете да добавяте последователно наситнения лук, моркови и кубчета картофи, като времето за пържене преди всеки продукт е 3-4 минути.
Сипете брашното и след кратко пържене поръсете с червения пипер. Добавете граха и разбъркайте.
Налейте топла вода и овкусете със сол, черен пипер и зеленчуковата подправка.
По измитата глава чесън направете разрези с остър нож и поставете цяла в гювеча, прибавете и сушената люта чушка.
Печете гювеча в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Свинският гювеч с картофи в тава е готов.