Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински флейки с гъбен сос

Свински флейки с гъбен сос

Свински флейки с гъбен сос
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Ако искате да свалите един мъж, но не ви бива да правите мусака - опитайте с тези свински флейки с гъбен сос"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г флейки
  • гъби - 300 г печурки
  • бяло вино - 200 мл
  • олио
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако свинското месо не е предварително надребнено, трябва да го нарежете на тънки късчета. Всяко от тях натрийте добре със сол и черен пипер. Оставете ги така около час. После сложете 2 с.л. олио на дъното на голям тиган и го загрейте.

Добавете флейките и ги запечете до златисто от всички страни за по минута, след което налейте бяло вино. Оставете гозбата да къкри под капак, докато сосът се поизпари. После постепенно добавете и водата.

Готвенето продължава на умерен огън, докато месото се задуши хубаво. След това го извадете и го поставете в друг затворен съд. Идва ред и на гъбите, които предварително трябва да сте нарязали.

Поставете ги в соса, който задушихте месото, овкусете с подправки и ги задушете до омекване. След 10 минути добавете брашното, разтворено в малко топла вода, и разбъркайте. Върнете пържолите обратно и след десетина минути махнете гозбата от огъня.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Когато я приготвя тогава . Нали ?
17.11.2024 00:32