Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Традиционен гъбен сос за месо

Традиционен гъбен сос за месо

EfrosiaEfrosia
Новак
5231170
30/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този гъбен сос ще направи всяко месце още по-вкусно и ароматно"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • гъби - 300 г пресни
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета.

Изсипете ги в малка тенджера с 3 ч.ч. гореща леко подсолена вода.

Добавете виното и подправките.

Отделно в тиган запържете брашното заедно с маслото и сипете гъбен бульон.

Добавете гъбите и индийското орехче и оставете соса за месо да ври на слаба температура за около 10 минути.

Разредете го по желание с малко гореща вода.

Традиционният гъбен сос за месо е много вкусен.

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: