Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Традиционен гъбен сос за месо

Традиционен гъбен сос за месо

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този гъбен сос ще направи всяко месце още по-вкусно и ароматно"

Необходими продукти

  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • гъби - 300 г пресни
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета.

Изсипете ги в малка тенджера с 3 ч.ч. гореща леко подсолена вода.

Добавете виното и подправките.

Отделно в тиган запържете брашното заедно с маслото и сипете гъбен бульон.

Добавете гъбите и индийското орехче и оставете соса за месо да ври на слаба температура за около 10 минути.

Разредете го по желание с малко гореща вода.

Традиционният гъбен сос за месо е много вкусен.

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: