Начин на приготвяне
Сварете леко кокошката, след което я напълнете с обелената цяла дюля, поръсете я със сол и я поставете в глинен съд.
Залейте я с половината сгорещено олио, похлупете съда и го поставете в предварително затоплена до 190 градуса фурна.
Печете ястието 20 мин., след което прибавете 100 мл гореща вода и продължете печенето.
В това време запържете в останалото олио накълцания лук, прибавете брашното и наситнените магданоз и гъби и задушете всичко за 5-6 мин. под капак.
Отхлупете, налейте виното и 2-3 с.л. гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и варете на тих огън соса около 20 мин., като бъркате непрекъснато, за да се сгъсти.
Нарежете готовата печена кокошка на порции, залейте ги със соса и ги сервирайте.