Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки късчета с гъбен сос

Панирани пилешки късчета с гъбен сос

Панирани пилешки късчета с гъбен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не чакайте и минута повече, а директно се захващайте с тези пилешки късчета с гъбен сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • за соса
  • гъби - 5 - 6 бр. печурки
  • брашно - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете за половин час.

Обелете гъбите и нарежете на парчета. Загрейте тиган и разтопете кравето масло. Изпържете гъбите до златисто. Сложете брашното и запържете за няколко минути.

Разредете с вода и намалете котлона. Добавете сол и черен пипер. Варете на среден котлон до желаната гъстота. Изключете и заделете.

Потопете хапките в разбитото яйце, а след това оваляйте в галетата. Изпържете в загрят тиган с олио от двете страни апетитните пилешки хапки. Извадете върху кухненска хартия.

Сервирайте готовото панирано пиле в подходяща чиния, малко от соса и няколко хапки от месото.

Насладете се на Панирани пилешки късчета с гъбен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: