Начин на приготвяне
Разрежете пилешките гърди през средата по цялата дължина за да не са толкова дебели. Начукайте ги леко и овкусете със сол и смлян черен пипер.
В една чиния сложете пшениченото брашно, в купа разбийте яйцата, а в друга чиния смесете царевичното брашно, галетата, сусама и настърганият пармезан.
Всяко парче пилешко оваляйте в брашно, потопете в яйчената смес и оваляйте в сместа с царевично брашно, галета, сусам и пармезан.
Изпържете пилешките гърди в сгорещено олио от двете страни до приятен загар. Готовите панирани гърди поставете върху кухненска хартия.
За чесновият сос счукайте скилидките чесън. Прибавете киселото мляко, майонезата, лимоновият сок и малко ситно нарязан копър. Разбъркайте до еднородна смес.
Сервирайте панираните пилешки гърди с купичка чеснов сос.