Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани броколи с чеснов сос

Панирани броколи с чеснов сос

Панирани броколи с чеснов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ето това е рецепта, която ще ви накара да заобичате броколите - и то не само панирани и с чеснов сос"

Необходими продукти

  • броколи - 200 грама (розички)
  • моркови - 1 брой
  • галета - 100 грама
  • яйца - 2 броя
  • лют червен пипер - 2 големи щипки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън на прах - 1 щ.
  • олио - за пържене
  • копър
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете броколите и нарязания морков за 10-тина минути. Отцедете ги върху кухненска хартия.

В чиния смесете лютия пипер с чесън на прах и галетата.

Разбийте в друга купа яйцата с малко сол.

Нарежете моркова на дебели пръчици, а броколите разделете на розички.

Загрейте олио в тиган.

Потапяйте броколите първо в яйцата, след това в галетата. Изпържете до хубав златист цвят и отцедете върху хартия. Така изпържете и морковите.

Смесете киселото мляко с чесън, сол и копър.

Поднесете панираните броколи с млечния сос.

Панираните броколи с чеснов сос са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: