Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Панирани броколи по селски

Панирани броколи по селски

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
122879
Панирани броколи по селски
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И да не забравите сосчето към тези панирани броколи"

Необходими продукти

  • броколи - 400 г замразени от пакет
  • кисело мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • сода - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • за соса
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • пой - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на вкусния аламинут сложете замразените броколи в купа с гореща вода и след това ги изцедете.

За панировката сипете вода в дълбока купа, счупете яйцето и бъркайте.

Добавете содата и брашното на порции при непрекъснато бъркане, за да не става сместа на бучки.

Потопете розичките броколи в панировката и ги пържете в голям тиган със сгорещена мазнина.

За млечния сос смесете киселото мляко, подправките и направените на паста скилидки чесън.

По желание добавете пой и лют пипер.

Поднесете го заедно с панираните броколи.

Панираните броколи по селски са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: